Bästa skyttar i öppen klass fr.v tvåa Rikard Alm, segrare Lennarth Eriksson och trea Ulf Edén. Lennarth Eriksson blev också tävlingens bästa skytt med totalt  778/800 poäng, vilket är den högsta poängen någonsin under en tävling i Sverige. Foto: Kent Larsson

Toppnotering under SM i Europeisk jaktkombination

Årets SM i Europeisk jaktkombination avgjordes i år på Svegeråsens jaktskytteklubb utanför Grästorp. I ett strålande sensommarväder sköts det full serie på en dag, vilket bara det blir en kamp mot klockan. Funktionärerna på Svegeråsen skötte allt med den äran och dagen flöt på utan problem, ett stort tack till er.

Efter 100 lerduvor och 40 kulskott stod Lennarth Eriksson från Jämtland som dagens i särklass bäste skytt. Han lyckades skjuta ihop 778/800 poäng vilket är ett av de högsta poängen som någonsin presterats på en tävling i Sverige. (Det gällande rekordet hålls fortfarande av Emil Håkansson från Stockholm på 788/800). Lennarth tappade endast tre duvor och tio poäng i kula.

Två i den öppna klassen blev Rikard Alm som fick ihop 758 poäng före trean Ulf Edén Kravik på 750 poäng.

 

De duktiga damerna tog följande medaljer fr.v. silver Rebecka Bergqvist, guld till Cornelia Dagobert samt brons till Eva-Lotta Ryd. Foto: Kent Larsson

Damerna imponerade

I damklassen segrade Cornelia Dagobert från Lidköping före Rebecka Bergqvist från Svegeråsen och på tredje plats, Eva-Lotta Ryd från Rimforsa. Kul med lite nya/nygamla ansikten bland damerna.

I seniorklassen segrade Kent Larsson från Grästorp på fina 755 poäng före Bernard Raimondo från Götene och på tredje plats, Svante Jonsson från Tranås. Svante Jonsson sköt för övrigt ett av de bättre resultaten i kula med 390/400.

I hagelgren vann Lennarth Eriksson, före Kent Larsson och Rikard Alm på tredje.

 

I kulskyttet var det följande skyttar som fick medaljer, fr.v. silver Magnus Rönning, guld Ulf Edén samt brons till Pierre Håkansson. Foto: Kent Larsson

Skyttar med höga resultat

I kulan blev det Ulf Edén Kravik som vann på ett fantastiskt fint resultat på 394/400 före Magnus Rönning från Sorunda (391) och Pierre Håkansson (390) från Haninge.

Stort grattis till alla medaljörer och ett ännu större tack till er andra som tävlar och ställer upp i denna fantastiskt roliga tränings/tävlingsform. För de flesta av oss som skjuter och tävlar har ett gediget jaktintresse i grund och botten och att vi tagit steget att tävla är bara en utveckling som skett längs vägen. Som en klok legendar sa, ”ju mer jag tränar desto mer tur har jag”.

Hela resultatlistan finns på Jägareförbundets hemsida.

 

Här är de duktiga seniorerna (+50 år) som belade pallplatserna fr.v. tvåa Bernard Raimondo, segrare Kent Larsson och trea Svante Jonsson. Foto: Kent Larsson

Karl-Johan Brindbergs

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev