Publicerad 25 oktober 2020 - 18:35

Svensk Jakts novembernummer 2020.

Test av termiska sikten i Svensk Jakt nummer 11

Under ett par mörka sensommarnätter har Svensk Jakts Ulf Lindroth testat sju termiska sikten för vildsvinsjakten. Han har lagt många timmar nattetid i de vilttäta markerna kring Öster Malma i Södermanland för att bedöma de olika modellernas förmåga att återge vilt och omgivande terräng i mörkret. Resultatet i det omfattande testet finns att ta del av i Svensk Jakt nummer 11 – både i tidningen samt i e-tidningen på Svenskjakt.se där du som prenumerant/medlem kan logga in och läsa.

I det fullspäckade numret kan du också läsa Thomas B Anderssons intressanta reportage om hur framtidens jakt kommer att se ut. Tillkommer fler jaktbara viltarter, försvinner några? Kommer den tekniska utvecklingen att driva jakten åt ett annat håll än i dag? Flera forskare och andra sakkunniga ger bilder från sitt specialområde. Kanske kan du jaga visent och vildren i framtidens Jaktsverige.

Gillar du dovjakt kan vi utlova spännande läsning i favoritfåtöljen. Vi följer med till ett jaktområde i Östergötand där frågan inte är om jägarna kommer att se dovvilt. Frågan är hur många.
I dovtroféer berättar skytten Anders Wickman hur det egentligen gick till när den största dovhjorten någonsin fälldes i Sörmland förra året. Du hittar hela listan på var och hur många medaljtroféer av dovhjort som mättes in under 2019.

 

Längre upp i landet följer vi med på en spännande skogsfågeljakt i Norrbottens skogar. Där får vi vara med om en spännande kamp för att skjuta den första tjädern någonsin.
I artikelserien Vildsvinets år har viltkännaren och illustratören Rolf Svensson hunnit fram till vildsvinets spår och spårtecken där du kan ta del av intressanta fakta och fina illustrationer.

Ett jaktvapens räffelstigning har varit överkurs för de flesta jägare, men både modern kuldesign och ett möjligt blyförbud kan göra ämnet viktigt framöver. I Vapen & skytteavdelningen tar sig Ulf Lindroth an ämnet.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nummer 11.

 

Premiumartiklar och e-tidning

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan eller längst ner i appens meny kommer du åt vår e-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

 

Bli medlem

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet? Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Webbfrågan

Vad krävs för att du ska acceptera att det flyttas vargar till området där du bor?

Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram