Ännu ett fullspäckat nummer av Svensk Jakt!

Test av gevärsstockar i nya Svensk Jakt

I dagarna landar ett nytt, fräscht nummer att Svensk Jakt i våra prenumeranters brevlådor – laddat med spännande jaktläsning.

Svensk Jakts vapen- och skytteexpert Ulf Lindroth har testat nio gevärsstockar från eftermarknaden. En studsarstock som passar både skytt och användningsområde kan förbättra skyttet på flera sätt. Den underlättar anläggningen, att hitta en stabil skjutställning och att hantera rekylen. Resultatet läser du i Svensk Jakt nummer 10.

 

Vi tar rygg på ett gäng entusiastiska vildsvinsjägare och följer med på en spännande jakt i Roslagen med intensiva drev med Pelle, en gonczy polski som jobbar hårt för att få fart på vildsvinen i vassen.

I en annan del av Jaktsverige följer vi med paret Nicklas Blomqvist och Maria Helén till skogarna utanför Burträsk, där de ägnar sig åt skuggspelsjakt på orre. Flera orrar kommer i pass, men paret jagar också med hund. Sammantaget blir det flera bra skottlägen och god utdelning.

En av Sveriges genom tiderna bästa drevrar är Nillas Castor Cliff som år efter år bjudit ägaren Sten Norberg på fantastiska jaktupplevelser. Svensk Jakt följer med på rådjursjakt i Årsunda där den meriterade drevern visade upp varför han belönats gång efter annan.

 

I artikelserien Vildsvinets år har illustratören och viltkännaren Rolf Svensson kommit fram till brunsten där du får veta allt om djurens reproduktion.

En välbyggd flåbock är guld när du ska ta hand om ditt skjutna djur och i det här numret visar Christian Larsson i enkla steg vilket utrustning du behöver – samt kanske viktigast av allt – hur du bygger en fungerande flåbock.

I vår vapen- och skytteavdelning går Ulf Lindroth igenom vad som är viktigt att tänka på för att inskjutningen av bössan ska fungera under en längre period. Det finns tips och trix, som får du i den artikeln.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nummer 10.

 

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan eller längst ner i appens meny kommer du åt vår e-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

 

Bli medlem

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet? Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev