En glad segrare i veteranklassen i Nordiska mästerskapet i kombinerat jaktskytte, svenske Lennart Jakobsson. Foto: Privat

Sverige nordisk mästare i jaktskytte

När Nordiska Mästerskapen i kombinerat jaktskytte avgjordes i Norge i helgen vann Sverige landskampen. De svenska juniorerna visade också framfötterna genom Markus Pollak och Linus Mellgren som sköt höga poäng.

Det är några år sedan Sverige senast vann landskampen i NM i kombinerat jaktskytte. Norge har tagit hem de flesta titlarna.
Mot bakgrund av det var det extra roligt för svenskarna när de lyckades straffa norrmännen på deras hemmaplan med ett bra skytte.
Grunden till segern var ett mycket bra skytte överlag med många höga resultat, som gjorde att Sverige vann på hela 2.924 poäng. Detta är det näst högsta resultatet som skjutits sedan NM startade.

De svenska juniorerna fick klättra upp på podiet när Nordiska mästerskapet i kombinerat jaktskytte avgjordes. Överst står Markus Pollak, Vansbro, och till höger om honom Linus Mellgren från Östersund. Foto: Privat

Junioren Markus Pollak sköt det högsta resultatet i det svenska laget med 374 poäng. Linus Mellgren, också han junior, sköt 361 poäng och bidrog också till landskampssegern.

 

Etta och trea

Utöver juniorerna var det ytterligare fem svenska skyttar som nådde över 360 poäng, vilket gjorde att Sverige vann landskampen. I landslagets slutpoäng är det de åtta bästa resultaten som ingår, oavsett klass.
Som nämndes ovan sköt de svenska juniorerna mycket bra, där Markus Pollak givetvis vann på sina 374 poäng och Linus Mellgren kom trea med 361.
Bra resultat nådde också de andra två duktiga svenska juniorerna, Christoffer Jarl som kom på fjärde plats och Emil Olofsson som placerade sig tia.

 

Segrande veteran

I damklassen åtefinns två unga svenska tjejer som skjuter väl och är mycket ambitiösa. Ändå har de bara skjutit i ett par år. Trots det kom Cornelia Dagobert på en fin sjätteplats och Erika Jansson på fjortonde plats. Caroline Karlsson kom på tolfte plats i damklassen.
Bohuslänningen Lennart Jakobsson vann veteranklassen efter en spännande särskjutning om segern.

De tio bästa skyttarna totalt på tävlingen premieras. Trea från vänster är junioren Markus Pollak. Med på bilden är också svenskarna Rikard Alm (femma fr vänster), Emil Håkansson (sexa från vänster), Henrik Jansson (sjua från vänster), samt Lennart Eriksson (åtta från vänster). Foto: Privat

I seniorklassen var det ingen svensk på pallen, men det var svenskt från fjärde till åttonde plats. Bäste svensk bland seniorerna var Rikard Alm med fina 369 poäng.
De norska funktionärerna med Gunnar Filtved i spetsen hade gjort ett bra arrangmenang med trevlig stämning under tävlingarna.
Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay