Kollage: Ted Karlsson

Svensk Jakt växer – både tidning och webb ökar

Svensk Jakt ökar sin tidningsupplaga med 2.700 exemplar. Det visar Tidningsstatistiks (TS) årliga mätning som genomförs av Kantar Sifo.

Lars Nilsson Publicerad 15 oktober 2020 - 08:56

Tidningsstatistiks siffror för perioden 1 juli 2019–30 juni 2020 visar att Svensk Jakt ökar sin upplaga med 2.700 exemplar, en ökning med 2,3 procent. Svensk Jakts TS-kontrollerade upplaga för 2019–2020 är därmed 120.100 exemplar.

– Mycket roligt och ett kvitto på att bra journalistik i läsarnas tjänst lönar sig. Jag är stolt över vad Svensk Jakt-redaktionen åstadkommer, i varje nummer av pappersutgåvan såväl som i det ständigt pågående arbetet på Svenskjakt.se, säger Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg.

 

Ökad räckvidd

Sett till räckvidd ökar Svensk Jakt med 2 procent (jämfört med samma period 2019) till 210.000 läsare. Svensk Jakt ökar även räckvidden rejält digitalt där sajten går från 44.000 till 70.000 läsare per vecka, enligt Orvesto konsument 2020:2.

Martin Källberg. Foto: Jessica Segerberg

Just Svenskjakt.se har de senaste åren varit något av en framgångssaga där besökssiffrorna stadigt skjuter i höjden. En titt i statistiken från Google analytics visar att Svenskjakt.se under 2019, som var det tidigare rekordåret för sajten, hade 7,4 miljoner besök av 2,4 miljoner unika besökare, med 17,4 miljoner sidvisningar.

Hittills i år är motsvarande siffror 7,8 miljoner besök av drygt 2,2 miljoner unika besökare, med 15 miljoner sidvisningar.

– Vi kan alltså redan nu konstatera att 2020 kommer att bli ett nytt rekordår för Svensk Jakt. Det förtroende som våra rekordmånga läsare ger oss är otroligt stimulerande – och det förpliktar. Vi fortsätter jobba stenhårt för att leverera bra jaktjournalistik till våra läsare, säger Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg.

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram