Svensk Jakt fortsätter uppåt

Svensk Jakt var enda svenska jakttidning som ökade under fjolåret. Foto: Lars-Henrik Andersson

Svensk Jakt är Sveriges största jakttidning – och försprånget till konkurrenterna ökar. Den visar den senaste räckviddsmätningen från Orvesto.

I en räckviddsmätning undersöks hur många människor som läser en tidning. När företaget Orvesto idag presenterar sin senaste mätning, som omfattar tredje tertialen 2015 (1 september–31 december), visar den att Svensk Jakt var enda svenska jakttidning som ökade under fjolåret.
I Orvesto konsument 2015:3 framgår att Svensk Jakt når 245.000 läsare, vilket är en ökning med 13.000 läsare – eller sex procent – jämfört med första tertialen 2015.

Trovärdighet och kunskap
– Svensk Jakt satsar på en oberoende, korrekt och snabb nyhetsrapportering samt fördjupande läsning i form av reportage och kunskapsartiklar. Vi står för trovärdighet och kunskap, och det är glädjande att detta uppfattas av läsarna, säger Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg.
– Svensk Jakt ska vara en ständig källa till kunskap för alla som inte anser sig vara fullärda, för människor som vill utvecklas. Svensk Jakt är ett lagarbete – tidningen skapas av människor från hela landet som alla drivs av nyfikenhet kring jaktens alla delar. Jag är oerhört stolt över att få arbeta tillsammans med en grupp så drivna och nyfikna medarbetare. Det är de som står bakom Svensk Jakts framgångar.

Digitala kanaler
Svensk Jakts digitala kanaler har ökat dramatiskt under det senaste året.
– Under 2015 hade svenskjakt.se 5,2 miljoner besök av 1,9 miljoner unika besökare, vilket var 35- respektive 40-procentiga ökningar jämfört med 2014. Helt fantastiska siffror, vilket också med eftertryck visar att Svensk Jakt befäster positionen som Sveriges största jakttidning, såväl i print som digitalt, säger Martin Källberg.

Jakttidning Antal läsare Förändring 2015:
Svensk Jakt 245.000 +6%
Jaktjournalen 72.000 -15%
Jaktmarker & Fiskevatten 86.000 -12%
Jakt & Jägare 64.000 -14%

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev