Publicerad 25 november 2020 - 13:15

I dagarna landar Svensk Jakt nummer 12 i prenumeranternas brevlådor.

Svensk Jakt nummer 12: Andra andningen i jaktsäsongen

Jaktsäsongen har kommit en bit på väg och många i Jägarsverige har redan fått uppleva några högtidsstunder i jaktkläderna.

Svensk Jakt följer i nummer 12 med ett par ivriga harjägare på en skärgårdsö utanför Luleå, där drevern Kiva bjuder på händelserik jakt i den vackra miljön.

 

Gillar du jaktreportage kan vi bjuda på ytterligare två – dels i Skåne där vi tar följe med ett jaktlag där farsdagsjakten är en tradition som bjuder på flera olika jaktbyten: fasaner, rådjur och räv.

 

Vi tar oss också till Öland, där Hasse i Alby har för vana att bjuda in sina jaktkamrater på andjakt, men bara när vädertjänsten utlovar minst åtta sekunder sydost. Då pressar vinden sträckfåglarna in mot land, vilket skapar goda förutsättningar för andjakt på Ölands ostkust.

 

För jägarna lite längre norrut har jaktsäsongen kommit in i andra andningen. Kylan och snön smyger sig på, men skapar samtidigt förutsättningar för jakt i snö. Svensk Jakt har testat sex vita kamouflagedräkter, du kan ta del av resultatet i tidningen.

 

I artikelserien Svenska vapenklassiker har Anders Lindkvist kommit fram till sälbössan, där det inte visar sig vara någon lätt match att lära sig skjuta med flintlås på grund av eldflammor nära ögat samt fördröjning innan kulan lämnar loppet.

 

I Vildsvinets år avslutar viltkännaren och konstnären Rolf Svensson artikelserien med att i illustrationer och ord berätta om födosök och anpassning till olika miljöer.

 

I Redskapsboden bjuder vi på tips och råd om hur du går tillväga för att röka viltkött för att få den bästa smaken.

Ljusets brytning kan i vissa förhållanden ställa till det för till exempel toppfågel- och säljägare. Ulf Lindroth guidar dig genom fenomenet refraktion.

 

Viltkött i julmaten är givet för många jägare. Lena Runer ger dig goda recept på bland annat vildsvinsskinka och viltköttbullar.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nummer 12.

 

Premiumartiklar och e-tidning

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan eller längst ner i appens meny kommer du åt vår e-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

 

Bli medlem

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet? Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Skribent

Lars Nilsson

lars.nilsson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Delar av jägarnas pengar i Viltvårdsfonden ska upphandlas från och med 2022. Tycker du att det är det ett bra beslut av regeringen?

Mina artiklar
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram