Den förlamade vargen hittades i ett dike efter Anneforsvägen. Foto: Länsstyrelsen

Svårt skadad varg avlivad av länsstyrelsen

En förlamad ungvarg hittades i ett dike. Länsstyrelsepersonal avlivade det svårt skadade djuret efter samråd med polisen.

Det var på lördagen som en privatperson fick syn på den svårt skadade vargen som inte kunde ta sig från platsen. Den låg då i ett dike strax söder om Annefors i Bollnäs kommun.

– Han tog kontakt med mig. Jag åkte till platsen. Vargen kunde då bara röra på huvudet och jag avlivade den efter att länsstyrelsen stämt av med polisen, berättar Sone Persson, naturbevakare i Gävleborgs län.

Hur länge vargen har legat i diket går inte säkert att säga. Men det var några centimeter snö på platsen och det fanns inga spår efter vargen så den har av allt att döma varit där en längre tid.

 

Trafikskadad?

Det fanns inga synliga, yttre skador på vargen. Gissningen är att den blivit påkörd. Men någon viltolycka på platsen har inte anmälts till polisen.

– Det är en välväxt årsvalp av hankön på 29 kilo. Den ska transporteras vidare och analyseras inom kort, då får vi förhoppningsvis veta säkert vad som har hänt, berättar Sone Persson.

Det är tätt mellan vargreviren i området men han tror att det handlar om en varg från Tönsenreviret.

– Vi har spårat fem eller sex vargar i Annefors nu på senare tid, berättar Sone Persson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev