Strul med betalningen

Betalningen av det statliga jaktkortet fungerade inte.
Ett antal jägare drabbades och måste nu på nytt betala in avgiften.

Nyligen tog Naturvårdsverket sitt nya IT-system i drift. Ett system som ska administrera det statliga jaktkortet och jägarexamen.
Men systemet hade en brist. Jägaren Per Selstam betalade i början av maj det statliga jaktkortet, det som gäller från 1 juli i år. Han gjorde betalningen över internet i det nya systemet som gör det möjligt att själv skriva ut kortet. Han fick ut kortet men betalningen hade strulat.
”När du gjorde din betalning online genomfördes felaktigt en återbetalning av hela beloppet (300 kr) samma dag. Det innebär att din betalning inte är giltig och att jaktkortet inte är betalt. Vi ber dig därför att betala igen”, skrev Naturvårdsverkets jägarregister i ett brev till Per Selstam.
Brevet är daterat den 3 juni.
Daniel Bladh, handläggare på jägarregistret, säger att det handlar om ett litet problem.
– Det var få som drabbades av detta, säger han.
Vid betalning över internet kan jägaren välja direktbetalning, alltså inte med Visa eller MasterCard. Det är den funktionen som strulat.
Enligt Daniel Bladh ska felet vara åtgärdat nu i veckan.
– Det var bra att vi tidigt kunde identifiera felet. Det blev därmed inte så stora konsekvenser. Vi är annars mycket nöjda med det nya IT-systemet. Provledarna som registrerar de som tagit jägarexamen är nöjda. Med tanke på de stora förändringar som gjorts så har det fungerat bra, säger Daniel Bladh.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev