Arrangemanget Stövarjakt till förmån för Barncancerfonden fortsätter att slå rekord i insamlade pengar. I år hade man också en fin jakt med 15 fällda harar. Bilden är dock från fjolårets jakt. Foto: Boo Gunnarsson

Stövarjakt gav över 100.000 till Barncancerfonden

Kronobergs jägare är fantastiska. På det årligen återkommande arrangemanget Stövarjakt till förmån för Barncancerfonden fick de ihop över 100.000 kronor.

Stövarjakten för att stödja kampen mot cancer hos barn startade för fem år sedan av jägarna Bengt Lindell och Johan Frisk. De kunde knappast då ana vilken utveckling deras initiativ skulle komma att få.

Jakten som genomfördes 2 februari i år lockade 240 jägare. De fick jaga med 19 duktiga stövare som släpptes på 14 olika marker. När jakten var över återsamlades jägarna på Risingegården. Där kunde jaktresultatet summeras till 15 fällda harar.

 

Dignande prisbord

På samlingsplatsen väntade fika och lotterier med dignande prisbord. Jägarna betalar för att delta i jakten, vissa ger mer än deltagaravgiften. Jaktlag går också samman för att ge lite extra till det behjärtansvärda ändamålet.

I år summerades, några dagar efter jakten, slutresultatet till 104.720 kronor vilket är några tusenlappar mer än fjolåret då också hundratusenvallen sprängdes.

 

Många ställer upp

Jägarnas engagemang är förstås basen men det skulle inte vara möjligt att nå det fina resultatet utan sponsorer. En mängd företag från både när och fjärran ställer upp med priser och annat som krävs för att genomföra en sådan här dag: jaktbutiker, djursjukhus, restauranger, livsmedelsaffärer, djuraffärer, andra föreningar, med flera.

Till exempel kunde man i år genomföra en webbaserad auktion på en skänkt Beretta hagelbock som inbringade 15.500 kronor till barncancerfonden. Utöver det andra vapen, jaktkläder, komradios, bildäck, presentkort och en mängd andra fina priser som lockade till köp av lotter under den avslutande samlingen.

Dit kom också Smålands Stövarklubbs ordförande Cenneth Quick, som tackade alla som jobbar med arrangemanget, samt alla jägare som deltagit under dagen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev