En ståtlig älgtjur i Ekshärad har hittat en annorlunda matplats. Lådvis med potatis lockar den fina 14-taggaren. Foto: Jonas Eriksson

Stor älgtjur med smak för färskpotatis

En grann älgtjur har hittat en annorlunda matplats på Ekshärads industriområde. Vid ett potatislager har tjuren hittat lådvis med potatis, ett fint matförråd som inte går att motstå.

 

 

Tjuren, som kan bli en ståtlig 14-taggare eller mera när hornen vuxit färdigt, skyr varken människor eller fordon. I fullt dagsljus kliver den fram till potatislådorna för att äta.

 

Håller sig i bebyggelsen

– Tjuren har hållit till inne bland husen hela sommaren, och när jag var ute för att få bilder på den så fann jag den vid potatislagret. Torkan kanske gör att han söker sig till potatisen, och han var helt oskygg, säger Jonas Eriksson.

Tjuren åt helt obesvärat ur lådan under närmare tjugo minuter.

Älgtjuren har hållit till inne bland husen hela sommaren. Foto: Jonas Eriksson

– Jag åkte därifrån för att inte störa den. Förmodligen kommer den att fortsätta besöka potatislagret så länge det finns mat där, säger Jonas Eriksson.

 

Bra gener

Ekshärad har tidigare haft en omskriven och mycket stor älgtjur. Den så kallade Gröckes-älgen finns på ett stort antal fotografier och filmer.

– Det här kan mycket väl vara en avkomma till den tjuren, säger Jonas Eriksson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev