Oslo tingsrätt har stoppat jakten på varg, men nu överklagar den norska staten beslutet. Foto (i hägn): Ingemar Pettersson

Stoppad vargjakt överklagas – av staten

Sverige och Norge beslutade att vargarna i tre gränsrevir skulle jagas under årets licensjakt. I Sverige kom jakten igång som planerat, men på andra sidan nationsgränsen är det stopp. Nu överklagar staten själva den norska tingsrättens beslut.

Kockohonka, Ulvåa och Juvberget skulle alla jagas under årets licensjakt. I vanlig ordning överklagades besluten och jakten såg ut att vara i fara på den svenska sidan – innan förvaltningsrätten ändrade inställning och jakten tilläts.

Vill ha snabbt beslut

På den norska sidan blev det tvärt om. Efter lång tystnad stoppades plötsligt jakten av Oslo tingsrätt.
Ännu har inte jakten kommit igång, men nu överklagar den norska klimat- och miljöministern Espen Barth Eide beslutet från tingsrätten, vilket Jaktjournalen var först att berätta om.

– Licensjakten på varg varar fram till den 15 februari. Jag hoppas därför att lagmannsrätten hanterar vår överklagan snabbt, så att saken blir klar medan det finns tid för att genomföra licensjakten, säger klimat- och miljöminister Espen Barth Eide enligt Jaktjournalen på regeringens webbplats.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev