Två av Kristoffer Sahléns bilders som använts som omslagsfoton under 2017. Foto: Kristoffer Sahlén.

Två av Kristoffer Sahléns fantastiska naturbilder som använts som omslagsfoton i Svensk Jakt under 2017. Foto: Kristoffer Sahlén.

Stipendium till Svensk Jakt-medarbetare

Fotografen och mångårige Svensk Jakt-medarbetaren Kristoffer Sahlén har av Sveriges Författarfond belönats med ett ettårigt arbetsstipendium.

Kristoffer Sahlén.

Kristoffer Sahlén.

Naturfotografen Kristoffer Sahlén, hemmahörande i Alingsås, har i många år medverkat i Svensk Jakt med sina bilder. Bland annat har Sahlén enbart under 2017 levererat två av tidskriftens omslagsbilder. Båda gångerna har det handlat om älg, nummer 1 och nummer 9.

Sedan i november 2016 kan Kristoffer Sahlén även titulera sig författare. Då utgavs nämligen hans bok Nära (Votum & Gullers förlag), och med den utgivningen i ryggen kunde han söka stipendium hos Sveriges Författarfond. Förra veckan meddelades att Sahlén tilldelats ett ettårigt arbetsstipendium från fonden.

 

Ny bok på gång

– Det känns oerhört hedrande. Jag ser ju mig mer som fotograf än som författare, men boken Nära föll tydligen Författarfonden på läppen, säger Kristoffer Sahlén.

Hans nästkommande bokprojekt nu får en extraskjuts, då dess tryckkostnader i stort sett täcks av stipendiet.

– Det känns jätteskönt, för det är inte billigt att trycka böcker i dag om man har lite krav på bildkvalitén. Jag är redan igång med nya boken och tyngdpunkten ligger på speciella däggdjursbilder, så mycket kan jag avslöja.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev