En man i 50-årsåldern häktades under tisdagen av Ångermanlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott och häleri. Foto: Martin Källberg

Stark sekretess omgärdar häktning för grovt jaktbrott

En man i 50-årsåldern boende i Sollefteå kommun häktades på tisdagen misstänkt för bland annat grovt jaktbrott. Mannen har gjort vissa medgivanden men förnekar brott.

Det är SVT Västernorrland som skriver om händelsen. Mannen greps i fredags, och begärdes häktad under måndagen. Utredningen och tisdagens häktningsförhandling har omgärdats av stark sekretess där kammaråklagare Lo Jonsson vägrar berätta om vad det grova jaktbrottet består av och om det finns fler misstänkta i utredningen.

Förhandlingen i Ångermanlands tingsrätt hölls bakom stängda dörrar. Den mynnade ut i att mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott och häleri.

– Han nekar till anklagelserna och bestred häktningen, men han har gjort vissa medgivanden i förhör, säger Lo Jonsson till SVT.

 

Kan försvåra utredningen

Som skäl för häktningen anges att mannen kan försvåra utredningen genom att undanröja bevis. Tingsrätten har även belagt mannen med restriktioner under häktningen vilket bland annat innebär begränsade möjligheter till kontakter.

Åtal ska vara väckt den 27 augusti.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev