Snabbare vapenärenden i Västra Götaland

Handläggningstiderna för olika typer av vapenärenden har under en längre tid varit ett problem för såväl allmänheten som för Polismyndigheten i Västra Götaland. Med anledning av detta kommer Polismyndigheten att lägga om sin verksamhet. Målet är att ge allmänheten en högre servicenivå med såväl kortare handläggningstider som enklare ansökningsförfarande.

Omläggningen av verksamheten ska ske under en tvåmånadersperiod, med början den 11 november 2013 till och med den 2 januari 2014. Vapenhandläggarna i Västra Götaland ska under en femveckorsperiod utbildas i ett nytt digitalt arbetssätt, följt av att ett gammalt IT-system ska bytas ut mot ett nytt. Detta innebär att handläggningstiderna under denna period kommer att öka samt att servicenivån på telefonerna kommer att sjunka.

 

I samband med detta utvecklingsarbete önskar Polismyndigheten att allmänheten under denna period har förståelse för att handläggningstiderna ökar, samt att det kommer att vara svårt att nå vapenhandläggarna via telefon. Har allmänheten akuta frågor gällande vapenärenden kan man mejla tillstandsgruppen.vastragotaland@polisen.se eller ringa expeditionen på Handläggarsektionen 010-565  04 44 eller 010-565 40 39

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev