Skyddsjakt på varg stoppad i Dalarna

De juridiska turerna kring skyddsjakten på varg i Djura snurrar vidare. Nu har skyddsjakten återigen stoppats av förvaltningsrätten i Luleå. Ett beslut som i sin tur överklagats till kammarrätten i Sundsvall av länsstyrelsen Dalarna.

Länsstyrelsen Dalarna försöker reda ut vad som har hänt. Så här skriver myndigheten på sin webbplats:
Den 10 november mottog länsstyrelsen Dalarna förvaltningsrättens beslut om att upphäva länsstyrelsen Dalarnas beviljande av skyddsjakt. Länsstyrelsen har nu överklagat beslutet till kammarrätten i Sundsvall.

Den 27 oktober fattade länsstyrelsen Dalarna beslutat om att bevilja en ansökan om skyddsjakt på varg i Djura, Leksands kommun. Beviljandet gällde den varg som angripit får vid två tillfällen under sommaren och en gång under hösten.

Men innan skyddsjakten kunde avslutas överklagades länsstyrelsens beslut till förvaltningsrätten i Luleå. De beslutade den 4 november om inhibering (tillfälligt stopp) av jakten medan ärendet hanterades.

Länsstyrelsen Dalarna valde den 9 november att överklaga förvaltningsdomstolens beslut om inhibering till kammarrätten i Sundsvall. Den 10 november upphävde kammarrätten förvaltningsdomstolens beslut och jakten kunde återupptas. Samma dag mottar länsstyrelsen Dalarna förvaltningsrättens slutbedömning där de i sin tur beslutar att upphäva Länsstyrelsen Dalarnas beviljande av skyddsjakt.

Enligt Jonas Bergman, funktionssamordnare på länsstyrelsen Dalarna, är det länsstyrelsens åsikt att de har fattat rätt beslut i frågan. Därför väljer länsstyrelsen även denna gång att överklaga förvaltningsdomstolens beslut till kammarrätten i Sundsvall.

Det är nu upp till kammarrätten att avgöra om skyddsjakten ska genomföras eller inte.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev