Länsstyrelsen i Dalarna har beslutat om skyddsjakt på en varg i Borlängestadsdelen Skräddarbacken. Foto: (i hägn) Ingemar Pettersson

Skyddsjakt på oskygg Borlängevarg

Länsstyrelsen i Dalarna har beslutat om skyddsjakt på den var som under en tid uppehållit sig i tätbebyggt område utanför Borlänge.

Vargen har en längre tid uppehållit sig i området runt Skräddarbacken, sydväst om Borlänge, och vid flera tillfällen observerats i och runt byarna i det aktuella området. Vargen har dessutom visat ett oskyggt beteende, vilket ledde till att en ansökan om skyddsjakt lämnades in till Länsstyrelsen i Dalarnas län den 5 november, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen har nu beviljat skyddsjakt på vargen.

 

”Oönskat beteende”

– Det rör sig om en individ som har ett oönskat beteende och som har befunnit sig i närheten av människor. Vargen har inte uppvisat ett aggressivt beteende och viker undan när den ser människor. Vi agerar nu för att det finns en risk att den kan ändra sitt beteende eftersom den vid flera tillfällen varit nära människor, säger Caroline Dickson, enhetschef för enheten för vilt på Länsstyrelsen i Dalarnas län, i pressmeddelandet.

Beslutet om skyddsjakt gäller från den 13 och den 29 november i ett begränsat område runt Skräddarbacken.

– Beslutet är fattat för att den här vargens beteende inte ska leda till någon incident, säger Caroline Dickson i pressmeddelandet från Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev