Skyddsjakt på varg har inletts i Östergötland. Foto (i hägn): Olle Olsson

Skyddsjakt inledd – varg bommades första natten

Efter att ett tredje vargangrepp på får inträffat är skyddsjakten nu i gång i reviret Fågelmossen, Östergötland. Redan den första natten sköt jägare mot vargen, men bommade.

Länsstyrelsen i Östergötland har sedan tidigare fattat beslut om skyddsjakt efter en varg som angripit får i området. Efter det senaste angreppet, som skedde under tisdagen, startade jakten i samråd med länsstyrelsen.

– I samband med angreppet påbörjades jakten enligt det skyddsjaktsbeslut länsstyrelsen tidigare fattat, säger Kristoffer Hellberg, tillförordnad chef för länsstyrelsens avdelning för djur, landsbygd och livsmedel, i ett pressmeddelande.

Bomskott

Under natten mellan tisdag och onsdag återkom vargen till den drabbade fårhagen där det senaste angreppet skedde. Skott avlossades mot vargen.

Eftersöksekipage med tränade eftersökshundar kallades till platsen och dessa har genomfört skottplatsundersökning samt påbörjat eftersök. De kunde inte hitta något som tyder på att vargen träffats och den har därefter friskförklarats.

Vargparet i Fågelmossenreviret är ett syskonpar. De båda vargarna är födda i Sjundareviret, Södermanland.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev