Arkivfoto: Johnny Olsson

Sköt älg från bil – döms för jaktbrott

Jägaren sköt en älg från bil på en mark där han saknade jakträtt. Nu döms han för jaktbrott och ska betala dagsböter på totalt 5.000 kronor.

Det var i slutet av oktober 2015 som ett sällskap var ute på jakt i närheten av Fångåmon, Jämtland. Ett jaktföretag arrangerade och jakten var avslutad för dagen när den illegala skjutningen inträffade.

Den utländske jägaren var på väg i bil från jakten när älgen upptäcktes. Han klev då ur och sköt djuret. Skjutningen inträffade på en mark där jägaren saknade jakträtt.

 

Se älgen bättre

SVT Jämtland uppger att mannen berättat att han använde kikarsiktet på studsaren för att se älgen bättre. Han säger sig vidare ha varit säker på att bössan var tömd på ammunition men ”av gammal vana eller upphetsning råkade mannen komma åt avtryckaren” varvid skottet small och älgen omsider stöp.

Mannen har erkänt omständigheterna men förnekat brott. Östersunds tingsrätt dömer mannen för jaktbrott då de anser att han begått gärningen med uppsåt eller av grov oaktsamhet. Han ska nu betala 50 dagsböter på totalt 5.000 kronor.

Mannen får dock tillbaka sitt gevär som togs i beslag.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev