Skärpta straff för djurrättsterrorister

Göta hovrätt skärper straffen mot de djurrättsterrorister som hotade minkfarmare i Skaraborg och deras anhöriga. De nu dömda har dessutom skändat gravar och gjort olaga intrång.

I en tidigare tingsrättsdom dömdes en 22-årig kvinna fick två år och sex månaders fängelse och en 24-årig man dömdes till fängelse i ett år. De övriga dömdes till villkorlig dom eller skyddstillsyn.
En enig Göta hovrätt skärper nu straffen i flera avseenden. Nu döms fyra av de fem djurrättsterroristerna till fängelse från ett år till två och ett halvt. 
Åklagare Sofia Karlssons yrkande på minst sex års fängelse för två av de fem. Hon säger i en kommentar att de åtalade kom lindrigt undan i hovrätten.

Vill förbjuda minkfarmning
Samtidigt arbetar organisationen Djurens rätt för att minkfarmning ska förbjudas. Nyligen överlämnade Djurens rätt en lista med namnunderskrifter som vill se näringen förbjuden till riksdagens talman Per Westberg.

Detta har hänt

Bland annat har de dömda personerna kastat in en yxa hos en familj medan de låg och sov, där det stod ”Minkfarm = död” på yxskaftet. De har placerat en gravsten på tomten hos anhöriga till en lantbrukare från Hjo och sänt hotbrev och brandbomer till anhöriga till flera av de drabbade minkfarmarna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev