Foto (i hägn): Olle Olsson

Skåne på väg att få sitt andra vargrevir: ”Vi kommer följa situationen”

Länsstyrelsen Skåne har på fredagen bekräftat att två vargar går tillsammans i mellersta Skåne, vilket är utanför reviret på Linderödsåsen.

Efter att under en tid fått in ett flertal tips från området i mellersta Skåne kan länsstyrelsen nu bekräfta att det rör sig om två vargar som går tillsammans. Vargarna fångades på bild av en viltkamera och såväl kameran som platsen är kontrollerad av länsstyrelsens vilthandläggare. Att två vargar slår följe är vanligtvis det första tecknet på en revirbildning.

Sydlig varg sköts i fårhage

– Det här kan innebära att det håller på att bildas ett andra vargrevir i länet. I dagsläget vet vi väldigt lite om var dessa vargar rör sig och ingenting om vilka individer det rör sig om. Vi kommer följa situationen och vi är intresserade av alla fototips på varg utanför det välkända reviret Linderödsåsen, säger Nils Carlsson, ansvarig för viltfrågor på länsstyrelsen.

– Vi kommer att försöka att säkra dna vid varje tillfälle som ges, fortsätter han.

En ny kull valpar har konstaterats: ”Vi följer utvecklingen”

Det var i januari 2021 som reviret Linderödsåsen bekräftades vilket innebar att Skånes fick sitt första vargrevir sedan 1800-talet. I slutet av maj i år fick länsstyrelsen dessutom bekräftat att en ny kull vargvalpar fötts i reviret.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev