Publicerad 9 september 2020 - 20:00

Jägareförbundet Västerbergslagens jaktvårdskrets säljer just nu en rävfälla samt fågelholkar. Pengarna de får in ska gå till en tackmiddag till sjukvårdspersonal som sliter hårt på grund av coronautbrottet. Foto: Privat

Sjukvårdspersonal sliter i pandemitider – jägare snickrar för att finansiera tackmiddag

Genom att snickra och sedan sälja fågelholkar och en rävfälla vill jägare i Jägareförbundet Västerbergslagens jaktvårdskrets finansiera en tackmiddag till sjukvårdspersonal som sliter hårt i samband med utbrotten av covid-19.

– Vi en ganska aktiv krets men på grund av covid-19 fick vi, precis som så många andra, ställa in ett flertal planerade aktiviteter under vår och sommar, säger Torbjörn Andersson, sekreterare samt medlems- och marknadsansvarig för Västerbergslagens jaktvårdskrets i Dalarna.

 

Sälja produkter

Kretsen försökte då hitta på några andra bra sätt för att göra något för våra medlemmar. Idén föddes då om att bygga lite fågelholkar och en rävfälla för att sedan kunna sälja/auktionera ut dessa.

Intäkterna för detta beslutades oavkortat gå till Region Dalarna och den kommande tackmiddag som planeras för den fantastiska sjukvårdspersonal som jobbat med länets covid-19-patienter under pågående pandemi.

 

”Ett bra tillfälle”

Kretsen tog kontakt med AB Karl Hedin Bygghandel i Ludvika om ett samarbete – och de nappade direkt. Alla intäkter för detta går oavkortat till sjukvårdspersonalen.

– Vi i styrelsen i Västerbergslagens jaktvårdskrets såg detta som ett bra tillfälle att trots pågående pandemi med begränsningar och social distans ändå kunna driva någon typ av verksamhet och genomföra en aktivitet för ett begränsat antal deltagare, säger Torbjörn Andersson.

– Vi ville passa på att göra något gott för viltvården, något som tyvärr ofta glöms bort. Samtidigt ville vi visa alla våra medlemmars enorma tacksamhet mot den sjukvårdspersonal som slitit ont både fysiskt och psykiskt under pågående pandemi, fortsätter han.

 

Tradera

Auktionen på den värmländska rävfällan genomförs på Tradera och pågår fram till och med den 19 september klockan 20.00. I skrivande stund är det ledande budet 4.500 kronor.

Fågelholkarna säljs direkt via jaktvårdskretsen.

– Fågelholkarna säljer vi i paket om fem stycken och de kan beställas via kretsens mail, vasterbergslagensjvk@outlook.com

– För de som inte vill köpa något men som ändå känner att de vill vara med att bidra så går det självklart också bra, bara att kontakta oss via mail, säger Torbjörn Andersson.

 

Mer om försäljningen hittar du här (extern länk)

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram