På den uppdaterade webbsidan finns en hel del information och tips om hur jaktlag kan jobba med säkerhetsfrågorna. Foto: Lars-Henrik Andersson

Säkerheten framför allt – Jägareförbundet vill se ett omtag

Säkerheten kommer först. Svenska Jägareförbundet vill med en särskild webbsida inspirera alla jaktlag att ta ett omtag i sitt arbete med säkerhetsfrågor.

Magnus Rydholm

Magnus Rydholm.

– Säkerhet är en färskvara som måste arbetas med hela tiden. Därför har vi uppdaterat informationen på webben med filmer, tips till jägare och jaktledare, säger Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm.

 

Jaktledarutbildning

Syftet är både att inspirera och uppmana alla jägare till att hålla en hög säkerhet i jakten och att locka fler till att gå jaktledarutbildningen, som går på djupet kring hur man arrangerar säker jakt.

– Personligen tycker jag alla jaktledare borde gå Jägareförbundets jaktledarutbildning. Då får man många bra verktyg för att skapa en bra och säker jakt, säger han.

 

Blev skjuten

Filmerna på förbundets hemsida kan vara jobbiga att titta på eftersom de utgår från ett verkligt fall – Dan Eriksson blev skjuten under en älgjakt. I filmerna beskriver han situationen och vad som hände efteråt.

– Säkerhetsarbetet måste ske kontinuerligt och inkludera alla i jaktlaget. Man kan inte leva på gamla meriter, utan behöver jobba med detta hela tiden. Bland annat behöver man diskutera och prata om säkerhet oftare, göra detta till en lika naturlig sak som vilka pass vi ska besätta, säger Magnus Rydholm på jagareforbundet.se.

 

Före jaktliga resultat

Han fortsätter:

– Genom dessa diskussioner sänder man signaler till alla som deltar att säkerheten går före alla jaktliga resultat.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev