Orsa rovdjurspark kommer att avvecklas. Allmänhetens intresse för rovdjur har inte motsvarat företagets förväntningar. foto i hägn. Foto: Lars Nilsson

Rovdjursparken avvecklas – företaget satsar på ny trend

Orsa rovdjurspark kommer att avvecklas, till förmån för andra mer populära upplevelser. Redan i oktober 2022 stängs anläggningen för besökare, och som skäl anges stora förluster och ett minskat intresse för rovdjur.

Orsa rovdjurspark drivs av Grönklittsgruppen, och parkens utveckling beskrivs som negativ under många år. Höga kostnader och ett vikande antal besökare har enligt bolagsledningen gett betydande förluster.

Allmänhetens intresse för rovdjur har inte motsvarat bolagets förväntningar.

 

Inte bolagets uppgift

”Bolaget hyser respekt för det viktiga djurparksarbete inom utbildning, bevarande och forskning som bedrivs inom ramen för rovdjursparken, men vi anser att detta arbete är bättre lämpat att utföras i en annan organisation,”  förklarar Grönklittsgruppens koncernchef Mari Tara i ett pressmeddelande.

Vem eller vilka som kan förväntas överta den rollen är oklart, men rovdjursparkens ledning har nu 24 månader på sig att avveckla parken och de rovdjur som i dag finns i olika hägn.

 

Ny trend

I stället för rovdjur kommer företaget att satsa på ett nytt boende och konferensverksamhet kopplat till en friluftstrend och ny digitaliserad arbetsmarknad. Enligt planen ska det i två etapper byggas över 100 lägenheter och 500 varma bäddar i det område där rovdjursparken finns.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev