Rovdjursföreningen mister bidrag och får dra åt svångremmen

Naturvårdsverkets bidrag till ideella miljöorganisationer har ändrats. Då hamnar Svenska Rovdjursföreningen utanför och mister sitt bidrag på cirka en miljon kronor.

Tidigare har miljöorganisationer kunnat söka ett så kallat organisationsbidrag varje år. Dessa bidrag har varierat mellan 300.000 och 1.500.000 kronor men i år ändrar Naturvårdsverket i bidragsreglerna och man delar upp bidraget i en långsiktig del och en projektbidragsdel.
– Av gammal hävd och tradition har det varit några organisationer som från början har varit utpekade av regeringen och det har rullat på. Nu har vi tyckt att det varit onödigt att utlysa dessa organisationsbidrag för det har varit förutbestämt att de skulle få. Så det tog vi bort och har bara haft utlysning av projektmedel i år, säger Ingela Hiltula, enhetschef för förvaltningsärenden och bidrag vid Naturvårdsverket.

Några av de bidragstagare som tidigare fått organisationsbidrag får i år bidrag av typen långsiktig inriktning, andra har fått projektbidrag.
Svenska Rovdjursföreningen och Etik och Energi fick inga nya bidrag. Etik och Energi sökte projektbidrag för energikurser i Polen.

2011 när Svenska Rovdjursföreningen, SRF, fick sitt organisationsbidrag höjt från 700.000 till 1.500.000 kronor möjliggjorde det en utökning av deras personalstyrka med 1,75 tjänster.

Med det nya beslutet kommer SRF att få dra åt svångremmen rejält, enligt ett pressmeddelande från föreningen.

Rovdjursföreningens ekonomi

Svenska Rovdjursföreningen hade 2012 4.310 medlemmar och 5,25 tjänster.

Ett bidrag på 1.000.000 motsvarar 230 kronor per medlem.

Medlemskap i Svenska Rovdjursföreningen kostar 325 kronor per år.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev