Publicerad 8 april 2019 - 08:28

Från vänster: Tomas Fröman, stämmans sekreterare, Lennart Johannesson, stämmans vice ordförande, Marlene Lund Kopparklint, stämmans ordförande samt Anders Olsson, Jägareförbundet Värmlands ordförande. Foto: Stefan Ivarsson

Från vänster: Tomas Fröman, stämmans sekreterare, Lennart Johannesson, stämmans vice ordförande, Marlene Lund Kopparklint, stämmans ordförande samt Anders Olsson, Jägareförbundet Värmlands ordförande. Foto: Stefan Ivarsson

Rovdjuren i fokus på Värmlandsstämma

Jägarförbundet Värmland höll i lördags sin årsstämma i Karlstad. Rovdjuren var som vanligt i fokus.

En motion antogs som handlar om inventeringskriterierna för lodjur och där uppfattningen är att stammen underskattas med nuvarande kriterier.

En motion som också antogs handlar om vargförvaltning i enlighet med internationella åtaganden. Uppfattningen är att nuvarande vargstam kan sänkas utan att det bryter mot internationella åtaganden i form av Bernkonventionen och EU:s art- och habitatdirektiv.

Länsföreningens ordförande Anders Olsson höll ett anförande om viktiga händelser under året. Bo Sköld generalsekreterare för Svenska Jägareförbundet var en av de inbjudna gästerna till stämman och han höll också ett anförande om den framtida inriktningen för Jägareförbundet.

Stämmoförhandlingarna leddes av riksdagsledamoten Marlene Lund Kopparklint (M). Hon är ersättare i miljö- och jordbruksutskottet och hon höll ett kort anförande om sitt arbete i riksdagen samt om de frågor hon arbetar med i miljö- och jordbruksutskottet som har koppling mot jakt och jägare.

 

Omval på ordförandeposten

Anders Olsson omvaldes till ordförande och på övriga poster så blev det omval på samtliga. Stämman avslutades med prisutdelningar och utdelningar av utmärkelser. Rolf Frödin och Eva Forsgren tilldelades Jägareförbundets Värmlands rockslagsmärke i guld.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram