Båda hjortarna var frilevande och intog första och tredje plats på listan över Sveriges största hjortar, hägnade inräknade.

Rekordstora kronhjortar fällda

Premium

Förra året mätte Jägareförbundet in 36 guldtroféer av kronhjort.

Svensk Jakt Publicerad 20 oktober 2017 - 10:34

Under 2016 mättes det in inte bara en, utan två, exceptionellt stora kronhjortar. En i Blekinge och en i Skåne. Båda var frilevande och intog första och tredje plats på listan över Sveriges största hjortar, hägnade inräknade.

Totalt mättes det in 100 medaljhorn av Jägareförbundet, varav 36 guld, 33 silver och 31 brons. Av de 100 var 17 skjutna i hägn.

 

Malou Kjellsson

 

Sveriges hittills största kronhjortstrofé fällde Håkan Edvardsson under en mindre tryckjakt 2015. Trofén uppmätte vid en första mätning 244,6 poäng.
 Trofén kontrollmättes sedan och fick då 247,3 poäng! Kronhjorten fälldes i Halasjöbygdens älg- och kronhjortsskötselområde, som till största delen ligger i Karlshamns kommun i Blekinge. Foto: Jesper Einarsson

Denna rekordhjort hittades i september 2015 av Bengt Jönsson (bilden) och hans son David när de var ute på markerna utanför Veberöd i Skåne. Hjorten hade troligen stångats ihjäl under brunsten. Det var en välkänd platshjort som bland annat följts av forskaren Anders Jarnemo sedan 2008. Summan för trofén blev 242,2 poäng och den blir därmed den tredje största kron­trofén genom tiderna i Sverige. Foto: Ulf Kaunitz/Viltfoto

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram