Jaktlag som slutrapporterade förra årets älgjakt innan den sista december kan få problem vid årets rapportering i Viltdata. Det handlar främst om jaktområden i Norrbotten. Foto: Lars-Henrik Andersson

Problem i rapportering av älgar

Överföringsfel mellan rapporteringssystemet Älgdata och Jägareförbundets Viltdata kan innebära att jaktlag får svårt att rapportera skjutna älgar.
– De som får problem kan höra av sig, så löser vi det från fall till fall, säger Göran Bergqvist, klövviltsansvarig i Svenska Jägareförbundet.

Göran Bergkvist. Foto: Foto: Jan Henricson

Det är jaktlag som har slutrapporterat innan den sista december 2017 som kan få problem. Problemet ligger i Älgdata, som är länsstyrelsernas system för rapportering. I de allra flesta fall fungerar överföringen från Viltdata utan krångel, men de områden som är låsta kan inte rapportera sina älgar i Viltdata med mindre än en handpåläggning av länsstyrelsens tjänstemän.

Det handlar om 120 jaktområden i främst Norrbotten som är drabbade.

– När de loggar in för att rapportera i Viltdata får de ett meddelande om att älgen eller älgarna inte går att rapportera till länsstyrelsen. Förra årets rapportering är låst till Älgdata, och måste låsas upp av länsstyrelsen, säger Göran Bergqvist.

 

Systemfel

Problemet har hittats men kvarstår i systemet.

Jaktlag som får problem med rapporteringen hänvisas att ta kontakt med Jägareförbundet, lokalt eller centralt, så kommer felet att rättas till.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev