Allt fler jägare ser vilken nytta Svenska Jägareförbundet gör. Efter lång tid av vikande medlemssiffror pekar det uppåt igen. Foto: Jan Henricson

Allt fler jägare ser vilken nytta Svenska Jägareförbundet gör. Efter lång tid av vikande medlemssiffror pekar det uppåt igen. Foto: Jan Henricson

Positiva siffror för Jägareförbundet – medlemsantalet ökar

Efter flera år med långsamt men stadigt minskande siffror, vänder nu antalet medlemmar i Svenska Jägareförbundet uppåt igen. Medlemschefen Oscar von Stockenström ser de positiva siffrorna som ett bevis på att jägarna ser att förbundet gör nytta för den svenska jakten.

Jägareförbundet har ökat med 624 medlemmar visar statistiken till och med september i år, jämfört med samma period förra året.

Kvinnor står för den största ökningen med plus 486. På ungdomssidan är det ett marginellt tapp med minus 22, alltså långt ifrån omöjligt att vända till positiva siffror.

 

Gör skillnad

Jägareförbundets medlemschef Oscar von Stockenström talar om ett trendbrott. Från att han under lång tid har fått rapportera visserligen marginella, men ändå minskande, antal medlemmar ser han nu medlemsantalet peka uppåt.

Oscar von Stockenström. Foto: Madeleine Lewander

– De glädjande siffrorna visar att jägarna ser nyttan med Svenska Jägareförbundet – att förbundet arbetar för den svenska jakten och att vi gör skillnad, säger Oscar von Stockenström.

Han menar att ett stort Jägareförbund inte bara är viktigt för förbundet som sådant, utan också för den svenska jakten.

– Vi har möjlighet att bli mycket större och med det få en ökad tyngd när vi arbetar för jakten och viltförvaltningen. Vi som på olika sätt är aktiva i Jägareförbundet vet vilken stor skillnad förbundet gör.

 

Viktig signal

Ett ökat fokus internt på medlemsnytta och medlemsvärvning bidrar till att medlemssiffrorna nu rapporteras med ett plustecken framför.

– Prognoserna visar en positiv trend. Det är en viktig signal utåt och internt, inte minst till de förtroendevalda och anställda som arbetar med Jägareförbundets viktiga frågor, liksom till alla de som aktivt värvar medlemmar, säger Oscar von Stockenström.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev