Jägareförbundets jurist Ola Wälimaa har fått Svenska Pistolskytteförbundets jubileumsmedalj för sitt arbete med vapenfrågor. Foto: Jan Henricson

Pistolskyttars utmärkelse till Jägareförbundets jurist

Svenska Jägareförbundets jurist Ola Wälimaa har tilldelats en utmärkelse av Svenska Pistolskytteförbundet för sitt arbete inom vapenrättsområdet.

De senaste två åren har Jägareförbundets jurist Ola Wälimaa arbetat mycket med EU:s nya vapendirektiv. Att han inte enbart koncentrerat sig på jägarnas vapen, utan också ihärdigt argumenterat för sportskyttarnas, uppmärksammas nu av Pistolskytteskytteförbundet.

Vid ett nyligen hållit möte fick Ola Wälimaa Svenska Pistolskytteförbundets jubileumsmedalj som tilldelas den som gjort ”betydande insatser till förbundets och det nationella pistolskytteförbundets fromma”.

 

En pistolskytt

Ola Wälimaa är inte bara jägare och jurist i jägarnas stora organisation. Han har också sysslat med pistolskytte, som aktiv och som förtroendevald. Men det är inte därför han nu uppmärksammas av Pistolskytteförbundet, utan för sitt arbete med vapenlagsfrågor. Eller som det står i motiveringen:

”(…) Emellertid är det i sitt nuvarande arbete som förbundsjurist vid Svenska Jägareförbundet som Pistolskytteförbundets ledning lärt känna honom ordentligt. Han är en kunskapskälla och en drivande kraft i skytte och jägarorganisationernas påverkansarbete inom vapenrättsområdet”.

 

Hedrad mottagare

För Ola Wälimaa kom beskedet om utmärkelsen helt oväntat:

– Det var både överraskande och hedrande att få denna utmärkelse. Jag ser fram emot ett fortsatt mycket gott samarbete mellan alla jägare och skyttar, säger han i en kommentar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev