Jägareförbundets jurist Ola Wälimaa har fått Svenska Pistolskytteförbundets jubileumsmedalj för sitt arbete med vapenfrågor. Foto: Jan Henricson

Pistolskyttars utmärkelse till Jägareförbundets jurist

Svenska Jägareförbundets jurist Ola Wälimaa har tilldelats en utmärkelse av Svenska Pistolskytteförbundet för sitt arbete inom vapenrättsområdet.

Jan Henricson Publicerad 21 juni 2018 - 13:53

De senaste två åren har Jägareförbundets jurist Ola Wälimaa arbetat mycket med EU:s nya vapendirektiv. Att han inte enbart koncentrerat sig på jägarnas vapen, utan också ihärdigt argumenterat för sportskyttarnas, uppmärksammas nu av Pistolskytteskytteförbundet.

Vid ett nyligen hållit möte fick Ola Wälimaa Svenska Pistolskytteförbundets jubileumsmedalj som tilldelas den som gjort ”betydande insatser till förbundets och det nationella pistolskytteförbundets fromma”.

 

En pistolskytt

Ola Wälimaa är inte bara jägare och jurist i jägarnas stora organisation. Han har också sysslat med pistolskytte, som aktiv och som förtroendevald. Men det är inte därför han nu uppmärksammas av Pistolskytteförbundet, utan för sitt arbete med vapenlagsfrågor. Eller som det står i motiveringen:

”(…) Emellertid är det i sitt nuvarande arbete som förbundsjurist vid Svenska Jägareförbundet som Pistolskytteförbundets ledning lärt känna honom ordentligt. Han är en kunskapskälla och en drivande kraft i skytte och jägarorganisationernas påverkansarbete inom vapenrättsområdet”.

 

Hedrad mottagare

För Ola Wälimaa kom beskedet om utmärkelsen helt oväntat:

– Det var både överraskande och hedrande att få denna utmärkelse. Jag ser fram emot ett fortsatt mycket gott samarbete mellan alla jägare och skyttar, säger han i en kommentar.

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram