Per Jonson lämnar Jaktjournalen och Jaktmarker & Fiskevatten för en tjänst som reporter på Svensk Jakt. Foto: Privat

Per Jonson till Svensk Jakt

Svensk Jakt värvar Per Jonson, i dag chefredaktör på Jaktmarker & Fiskevatten och mångårig medarbetare på Jaktjournalen. Vid årsskiftet påbörjar han sin anställning som reporter och webbredaktör på Svensk Jakt.

Per Jonson (44) är en erfaren och rutinerad jaktjournalist som sedan 2008, i olika roller, varit knuten till tidningen Jaktjournalen. Detta har han sedan 2020 kombinerat med rollen som chefredaktör för Jaktmarker & Fiskevatten.

Jonson har, utöver sin journalistutbildning vid Göteborgs universitet, även arbetat på lokaltidning och frilansat som featurejournalist och fotograf.

Duktig jaktjournalist

– Vi är givetvis oerhört nöjda över att kunna knyta en mycket duktig jaktjournalist till redaktionen, säger Martin Källberg, chefredaktör på Svensk Jakt.

– Per Jonson är en utmärkt jaktjournalist med många strängar på sin lyra. Utöver reportageproduktion har han gedigen erfarenhet av nyhetsbevakning, rörlig bild och har dessutom redaktörserfarenhet – både vad gäller printproduktion och webb.

Per Jonson. Foto: Privat

Per Jonson är bosatt på en gård utanför Grästorp i Västergötland tillsammans med fru och två barn. I familjen ingår även två jakthundar, den tyska jaktterriervalpen Hivlingens Pavo och den korthåriga vorstehn SEJCH Knallapportens Jaako.

– Jag gillar nya utmaningar och det ska bli väldigt spännande att jobba på Svensk Jakts redaktion. Jag har i över ett decennium jobbat med att dokumentera jakten och jägarna i Sverige och hoppas kunna fortsätta berätta dessa historier. Det finns enormt mycket samlad kunskap ute i landet jag vill förmedla, säger Per Jonson.

Tillträder 1 januari

Per Jonson tillträder tjänsten på Svensk Jakt den 1 januari 2024. Han ersätter tidningens mångåriga medarbetare Marie Gadolin, som i september gick i pension efter 30 års anställning.

– Att göra tidning – oavsett om det handlar om printprodukt eller digitalt – är en lagsport, och jag är övertygad om att Per Jonson kommer att tillföra ytterligare kvalitéer till det starka lag som Svensk Jakts redaktion utgör, säger Martin Källberg.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev