Här i Stekenjokk greps ett utländskt par i somras misstänkt för grovt artskyddsbrott och jaktbrott. Personerna är nu frisläppta och inte längre misstänkta för grovt brott. Foto: Patrik Forsberg

Par misstänkt för jaktbrott frisläppt

De två personer som varit misstänkta för grovt artskyddsbrott och jaktbrott i Stekenjokk har släppts på fri fot. Personerna är inte längre häktade för de grova brott de tidigare misstänktes för.

Tingsrätten i Lycksele häktade tidigare i somras två polska medborgare misstänkta för bland annat grovt artskyddsbrott. De båda, en 50-årig man och en 39-årig kvinna, häktades på sannolika skäl misstänkta för följande brott, begångna mellan den 7 och 9 juli i Stekenjokk, Klimpfjäll, Vilhelmina kommun: Förberedelse till grovt artskyddsbrott, förberedelse till jaktbrott, grovt brott och grovt artskyddsbrott.

Nu nedrubriceras händelsen och paret har försatts på fri fot, uppger SVT Västerbotten.

 

Inga grova brott

– De släpptes för att vi fick inte fram någon bevisning för att de skulle gjort sig skyldiga till några grova brott, alltså att de skulle ha samlat in ägg för att sälja dem, säger åklagare Bengt Svensson.

Paret är fortfarande misstänkt för brott, men inte i samma grad som tidigare.

– De hade plockat tio orkidéer och fotograferat en fågelunge vilket innebär ett bötesbrott med dagsböter, säger Svensson till SVT Västerbotten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev