På snövita vingar i Svensk Jakt

Även om nästa nummer av Svensk Jakt kommer till prenumeranterna redan nu lagom till jul, är det nästa års första nummer som landar i brevlådorna.

Det är vintrigt så det förslår i 2022 års första utgåva av Svensk Jakt. Första reportaget tar oss till en egendom i Sörmland och en drevjakt på dovvilt, årets sista på Skenäs gård.

 

En vintervit svenskhare har fångats mitt i språnget av fotografen Kjell-Erik Moseid.

 

 

Om jakten på en sådan vintervit hare handlar novellen Nyårsharen, skriven av Lars-Henrik Andersson.

 

Receptet för en lyckad vargjakt är god organisation, bra spårsnö och gott om tid. Om en sådan vargjakt i Värmland förra vintern kan du läsa i nya Svensk Jakt.

 

 

Att hålla sig varm på passet är inte alltid det enklaste. Men med en vaksäck går det bättre! Vi har testat fem varma vaksäckar i olika prisklasser.

 

 

I ett stort bildreportage följer vi med Filip Örnerkrans och Hans Berggren på ripjakt i Jämtland.

 

Men det handlar förstås inte bara om vinterkyla och jakter i snö i tidningen. Ulf Lindroth inleder en ny serie på vapensidorna: Välj rätt hagelgevär. Första delen handlar om hur man reder ut vilken vapen typ som passar just en själv.

 

Jägartipset handlar om hur man bäst ställer i ordningen en vildsvinsåtel. Per-Erik Pettersson i Uppland har ägnat sig åt jaktformen i 30 år och har mycket kunskap att förmedla.

 

Och Bernt Karlsson berättar om hur man bäst tar vara på älgskinn, som det är stor efterfrågan på men tyvärr med ganska dålig betalning.

 

Som alltid bjuder Svensk Jakt läsarna på smarriga matlagningsrecept. Denna gång handlar avdelningen Viltsmak om varianter på en Macnab challenge.

 

Och mer…

Detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nr 1/2022.

 

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan kommer du åt vår E-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet?
Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev