Från Svenska Jägareförbundets hemsida.

På eftersök med Svenska Jägareförbundet

Eftersök är temat i det senaste och nionde avsnittet av Svenska Jägareförbundets podcast ”På jakt”. I avsnittet intervjuas Erica Lindquist som är eftersöksjägare, och Daniel Ligné som är riksjaktvårdskonsulent.

I avsnittet diskuteras hur viktigt det är med eftersök för att skadat vilt inte ska behöva lida. Ämnet diskuteras utifrån både skadskjutet och trafikskadat vilt. De diskuterar även hur traditionen av, och synen på eftersök ser ut internationellt.

Sverige har väldigt hög acceptans för jakt och Daniel Ligné tror att detta delvis beror på det jobb eftersöksjägare gör.

Daniel Ligné.

– Man kan vara en aktiv jaktmotståndare men ingen tycker det är dåligt att eftersöksjägarna rycker ut och förkortar ett djurs lidande, säger Daniel Ligné i podcasten.

I avsnittet förklaras också hur man blir eftersöksjägare och vilken utrustning som behövs. De beskriver även hur en eftersökshund bör tränas. Reglerna kring eftersök, samarbete med polisen och Nationella viltolycksrådet, NVR, diskuteras också. Dessutom ger de konkreta tips både för civilpersonen som kört på ett vilt och jägaren som ska göra eftersöket.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev