2023 blev ännu ett framgångsrikt år för Svenskjakt.se

Över tio miljoner besök – urstarkt år för Svenskjakt.se

För andra gången någonsin har besöken sprängt tiomiljonersvallen på Svenskjakt.se. Detta samtidigt som andelen premiumartiklar ökat rejält.

2023 blev ännu ett framgångsrikt år för Svenskjakt.se. Aldrig tidigare har så många varit inloggade på sajten, och bara vid ett tidigare år (2020) har besöken varit fler.

Olle Olsson

– Det är ett makalöst kvitto på att den journalistik Svensk Jakt levererar dag efter dag uppskattas av läsarna, säger Olle Olsson, ansvarig för tidningens digitala kanaler.

Ökningen görs samtidigt som andelen premiumartiklar, förbehållna tidningens prenumeranter, ökat rejält jämfört med tidigare.

Under 2023 var 37 procent av materialet som publiceras på tidningens hemsida premium.

Martin Källberg.

– Svensk Jakt befäster sin ställning som den bästa kanalen för jaktliga nyheter i Sverige, men därutöver erbjuder vi journalistik i form av fördjupning och granskning på ett sätt som ytterst få andra aktörer kan erbjuda. Det är uppenbart uppskattat av våra läsare och vi fortsätter arbeta hårt för att servera dem det som efterfrågas för att hålla sig uppdaterad med vad som händer i jaktens värld, säger Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg.

Här förs jaktdebatten

Svensk Jakt befäster också sin position som den i särklass viktigaste och mest levande plattformen för jaktdebatt i Sverige. Totalt publicerades 248 debattartiklar i print och digitalt under året.

Svensk Jakt i siffror 2023

  • Antal besök på Svenskjakt.se: 10 100 000 (Google analytics)
  • Användare på Svenskjakt.se: 2 580 000 (Google analytics)
  • Upplaga i print: TS-kontrollerade upplaga 120 500 (juli 2022–juni 2023), en ökning med 1 300 ex/nummer jämfört med TS-mätningen 2021–2022.
  • Räckvidd: Svensk Jakts totala räckvidd var i Orvesto Konsuments senaste mätning (2023:2) 200 000 läsare per nummer/månad.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev