Jakt på björn och andra rovdjur framställs i en seriestrip som jakt på utrotningshotade djur. Det har fått Jägareförbundet Blekinge att reagera. Foto: Kjell-Erik Moseid

Osant budskap om rovdjursjakt väcker debatt

Rena osanningar i en seriestrip har retat upp Jägareförbundet Blekinge. Budskapet i serien är att jakt pågår på stora rovdjur, trots att de är utrotningshotade.

Det var tidningen Sydöstran som under fem dagar publicerade seriestrippen Nemi i sin pappersupplaga. Ett budskap i serien är att björn, lodjur, varg och järv får jagas trots att de är utrotningshotade.

Jägareförbundet Blekinges länskommunikatör Kent Löving reagerade på publiceringen, och Sydöstran har valt att publicera och bemöta kritiken.

 

Skarpt kritisk

– Det vi vänder oss mot är att det som skrivs är ren osanning. I serien står det att de fyra stora rovdjuren, varg, björn, järv och lodjur, får jagas trots att de är utrotningshotade. Det stämmer inte, de är inte utrotningshotade, säger Kent Löving till Sydöstran.

Sydöstrans chefredaktör Anders Nilsson välkomnar debatten, men hänvisar samtidigt till den konstnärliga friheten.

– Men görs det med något som framställs som fakta och det inte stämmer, då är det ett problem, säger Anders Nilsson till Sydöstrans reporter.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev