Det arrangeras en tävling för apporterande hundar, Bogesund retriever event. Foto: Marie Gadolin

Öppet hus på Bogesunds jaktgård – med något för alla

På Sveriges nationaldag den 6 juni är det öppet hus på Bogesunds jaktgård. Under dagen presenteras Jägareförbundets verksamhet och det finns möjlighet att lära sig mer om vilt, viltförvaltning och jakt.

Jaktgården är öppen för besök mellan 9 och 15 den 6 juni. Då blir det bland annat möjligt att prova skytte med salongsgevär, att gå en tipspromenad om vilt och jakt och att köpa fågelholkar. På förmiddagen görs en förevisning av skyttesimulator.

 

Prova viltspår

Man kan prova på viltspår med sin hund. Viltolycksrådet och Jägareförbundets Eftersöksassistans pratar eftersök. Besökarna kan dessutom få se en lydnadsuppvisning med jakthundar och diskutera hundträning med förbundets instruktörer.

 

Apportering

Det arrangeras en tävling för apporterande hundar, Bogesund retriever event, där man kan vara med och pröva sin hund under lekfulla former, antingen ensam eller i lag om tre.

Både JAQT, förbundets nätverk för jaktintresserade kvinnor, och Unga Jägare, nätverket för jagande ungdomar, finns på plats.

 

Föreläsningar

Det blir också tre föreläsningar, en om rådjursforskningen på Bogesund med Torsten Berg, en om vildsvinsförvaltning med Tomas Westman och en om skarv och skarvjakt med Urban Törnqvist.

 

Grillat

Det kommer att finnas grillad viltmat att köpa. Intäkterna från matförsäljningen skänks till förmån för hjälpinsatser i Ukraina.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev