Det blir ingen omröstning i ministerrådet nu i mars om vargens skyddsstatus i Bernkonventionen ska nedklassas. Foto: Ingemar Pettersson (i hägn), Denis Lomme

Omröstning om vargens skyddsstatus framflyttad

Ministerrådet kommer inte rösta om en förändrad skyddsstatus för vargen i Bernkonventionen nu i mars. Nu är planen att omröstningen ska ske till sommaren i stället.

EU-kommissionen har lagt fram ett förslag till ministerrådet om att nedklassa vargens skyddsstatus i Bernkonventionen. Detta för att möjliggöra en förändring i EU:s art- och habitatdirektiv. 

Ursprungligen aviserades att en omröstning skulle ske i ministerrådet nu i mars, men nu pekar allt på att en omröstningen först kommer ske till sommaren.

Enligt uppgifter från Bryssel finns det fortfarande inte tillräckligt mycket stöd i ministerrådet för att kommissionens förslag ska antas. Men flera länders miljöministrar som tidigare varit negativa har nu vänt, däribland Österrike och Frankrike. Däremot är miljöministrarna i tunga medlemsländer som Spanien och Tyskland fortfarande negativa till en nedklassning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev