OECD granskar svensk miljöpolitik

Organisationen för ekonomiskt samarbete, OECD, har inlett en granskning av den svenska miljöpolitiken åren 2004–2012. Tidigare i år har företrädare för organisationen träffat miljöministern och tjänstemän från regeringskansliet för att ta del av deras bild av Sveriges miljöarbete.

Under våren har Miljödepartementet tillsammans med andra berörda departement och myndigheter tagit fram ett underlag för den fortsatta granskningen och i höst ska en delegation från OECD träffa miljöministern, tjänstemän, miljöorganisationer, näringsliv, fackföreningar och oberoende experter.

– Jag ser verkligen fram emot OECD:s granskning av vårt miljöarbete. Det är ett tillfälle för analys och reflektion av det resultat vi uppnått och vilka utmaningar vi står inför. Granskningen innebär en möjlighet att få värdefullt och kvalificerat stöd av OECD:s granskningsexperter i att utveckla vårt miljöarbete, säger miljöminister Lena Ek, i ett pressmeddelande.

Det här är tredje gången som organisationen granskar den svenska miljöpolitiken. Våren 2014 kommer deras yttrande om hur Sverige sköter sig på miljöområdet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev