Jakten, hundarna och ett stort intresse för utbildning och ungdomar ledde Rebecca Lundholm Krig till Svenska Jägareförbundets styrelse. Foto: Privat

Nyvald i förbundsstyrelsen – möt Rebecca Lundholm Krig

Premium

Hon jobbar som enhetschef i en expertfunktion, föder upp hundar och har ett engagemang i scoutrörelsen. Rebecca Lundholm Krig är även nyvald ledamot av Svenska Jägareförbundets styrelse.

Rebecca Lundholm Krig är något av en doldis bland de nya ledamöterna i förbundsstyrelsen. Hon har varit aktiv på krets- och länsförbundsnivå i Jägareförbundet Stockholm, men för de flesta av Jägareförbundets medlemmar runt om i landet är hon ett oskrivet blad.

Rebecca bor i Åkersberga utanför Stockholm med man och son, samt fem hundar. Alla av rasen chesapeake bay retriever, som hon under många år bedrivit uppfödning av under eget kennelnamn.

 

Välutbildad jägare

Efter 30 år som sjuksköterska har hon de senaste tio åren haft en chefsposition inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen i en regionalt finansierad expertfunktion i Vårdhygien Stockholm, där hon har ansvar för ett 30-tal medarbetare.

I hennes cv finns högskoleutbildning, två kandidatexamina, metodlära på magisternivå, projektledarutbilning och ett antal ledarskapsutbildningar med en stabschefsutbildning och god erfarenhet av stabsarbete.

Kunskaper som hon haft god nytta av under den pågående pandemin, när vården i Region Stockholm haft fullt under en omfattande smittspridning.

 

Rebecca Lundholm Krig gillar alla former av jakt. Foto: Privat

Föreningsmänniska

Men det är i första hand hennes intresse för jakt, ungdomar och utbildning som lett henne till Jägareförbundets styrelse.

– Jag har suttit tre år i länsföreningens styrelse, och jobbat mycket med ungdomsfrågor. Jag växte upp med en morfar och en morbror som jagade, och det var senare min man som fick mig att ta jägarexamen och det var en bra väg in i jakten, berättar Rebecca Lundholm Krig.

– Många av ungdomarna som tar jägarexamen har inte någon som kan stötta och handleda. Där har vi i Jägareförbundet en viktig roll.

Hon har även varit aktiv i JAQT. Det har lett till nya tankar, och i viss mån en omvärdering av behov, åtgärder och verkan.

– Vi får inte glömma männen, eller pojkarna. De behöver också få en möjlighet att växa i sin roll som jägare, och ha någon som de vågar fråga, någon som kan stötta, säger Rebecca Lundholm Krig.

 

Glad och förvånad

När valberedningen hörde av sig blev hon jätteglad, och trots all turbulens kring årets stämma ser Rebecca Lundholm Krig redan en kompetent och väl sammansatt förbundsstyrelse, där hon hoppas och tror att hon kan bidra med sina kunskaper om utbildning, ledarskap och ett aktivt arbete med ungdomar i tidigare organisationer.

Hon har suttit i styrelsen för en jakt- och sportskytteklubb, haft uppdrag som skjutledare och har tidigare verkat som provledare för jägarexamen.

Rebecca Lundholm Krig återvänder gärna till sina tankar om dialog och kommunikation. Enligt henne helt avgörande för styrelsearbetet, ungdomarna och Jägareförbundets framtid.

– Det är viktigt, säger Rebecca Lundholm Krig.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev