Arkivfoto:  Paavo / Mostphotos

Nytt skyddsjaktsområde för varg – men bara på fredagen

Skyddsjakten på den närgångna vargar i Borlänge fortsätter. På fredagen utökade länsstyrelsen skyddsjaktområdet – men beslutet gäller bara en dag.

Länsstyrelsen i Dalarnas län skriver i ett pressmeddelande att vargen fortsatt är i och runt byarna, men på grund av bebyggelsen har det inte gått att skjuta vargen när den observerats.

Förlängd skyddsjakt på oskygg varg

”Vargen har nu rört sig utanför jaktområdet, vilket man har kunnat följa då det är spårsnö. Jägarna har följt spåret från vargen som har gått från jaktområdets södra delar vidare söderut. Jägarna har lyckats ringa in vargen i ett område. Detta är bättre ur jaktsynpunkt eftersom det inte är tätbefolkat”, skriver myndigheten.

 

Nytt beslut

Jaktklubben har ansökt om nytt jaktområde där vargen befinner sig i dag, fredag.

Överklagad skyddsjakt återupptas

– Eftersom förutsättningarna för skyddsjakten kvarstår beslutar länsstyrelsen om ett nytt jaktområde. Beslutet gäller bara i dag den 4 december. I morgon och på söndag gäller det tidigare beslutade jaktområdet. Om jakten ska fortsätta nästa vecka behöver vi fatta ett nytt beslut, säger Caroline Dickson, chef för enheten för vilt, i länsstyrelsen Dalarnas pressmeddelande.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev