Ripjakt, bockjakt och andjakt – det är bara några av de jaktliga ingredienser som augusti månad bjuder svenska jägare på. Foto: Thomas Ekroth, Ulf Lindroth & Kamila Svobodova/Mostphotos

Nytt nummer: Snart premiär för råbock, ripa och and

Augustinumret av Svensk Jakt landar i dagarna i läsarnas brevlådor. I det nya numret bjuds det bland annat på inspirerande reportage och kunskapsbyggande artiklar inför några av de viktiga jaktpremiärer som nu står för dörren.

Är bockpremiären helig för dig? I så fall är du inte ensam. I gryningen den 16 augusti smyger tiotusentals svenska jägare ut i gryningen i jakt på råbock. Pontus Hammarlund beskriver de tio viktigaste skälen till det.

Dessutom berättar vi om fjolårets största trofébockar – samt ger tips om hur du får stora bockar på dina marker!

Apropå helighet och jakt: i ett porträtt berättar svenskättade amerikanske prästen Paul Lundblad om hur han blev jaktfrälst efter flytten ”hem till Sverige”!

Augusti innebär också premiär för ripjakt på fjället. Thomas Ekroth tar i ett reportage med läsarna på jakt i Jämtlandsfjällen.

Sensommarens och den tidiga höstens rörliga jakter genomförs inte sällan i växlande väder. Med det i bakhuvudet har Ulf Lindroth testat fem lätta regnställ, som enkelt kan tas med i jaktpackningen.

Därutöver ställs två robusta smarta telefoner mot varandra i en duell – Nokia XR21 och Doogee V30EU – och så har vi provkört fyra fyrhjulsdrivna bilar lämpliga för jakt: Audi A4 Allroad, Nissan X-Trail, Volkswagen ID.5 och Volvo XC60.

Svensk Jakts Norrlandsredaktör Lars-Henrik Andersson har besökt Munkflohögen i Jämtland – en riktig guldby vad gäller älgtjurar!

Ulf Lindroth är förmodligen den person som gjort mest för att popularisera lockjakt på räv i Sverige. I Svensk Jakts augustinummer introduceras läsarna för en annan sådan jaktform: lockjakt på änder!

Allt detta – och mycket, mycket mer – bjuds läsarna i Svensk Jakts augustinummer, som är ute nu!

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se.

Du kan också läsa e-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på ”E-tidning” på startsidan på Svenskjakt.se – eller genom att klicka här – kommer du åt vår e-tidning.

I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013 och fram till i dag.

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat inloggning på Svenskjakt.se? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du i gång.

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet?

Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev