I Svensk Jakts juninummer kan bland annat läsa reportage om vårbockjakt med pilbåge och märkning av älgkalvar. Foto: Kristoffer Pettersson & Lars Nilsson

Nytt nummer av Svensk Jakt: Bågvårbockjakt, ansiktsmasker och allt inför EU-valet

Ett nytt nummer av Svensk Jakt är på väg ut till läsarna. Där kan man bland annat läsa ett reportage om vårjakt på råbock med pilbåge, ett test av kamouflerande ansiktsmasker – och allt om de svenska listettornas åsikter i jaktfrågor inför EU-valet.

Bockjakt på våren. Med pilbåge. Det förstnämnda är numera tillåtet i hela Sverige – men långtifrån accepterat av hela den svenska jägarkåren. Det sistnämnda är inte tillåtet i Sverige. Inte ännu, i varje fall.

Svensk Jakts Kristoffer Pettersson tog färjan till danska Bornholm och kom hem med ett reportage om bågjakt efter råbock. Reportaget finns att ta del av i Svensk Jakts juninummer.

I Danmark är bågjakt tillåtet. Foto: Kristoffer Pettersson

Svensk Jakts Ulf Lindroth är en driven jägare – och ihärdig testare av jaktprylar. Den här månaden har han både bildligt och bokstavligt synat nio kamouflerande ansiktsmasker i sömmarna. Vilken av modellerna får utmärkelsen Bäst i test?

Svensk Jakt har testat ansiktsmasker. Foto: Ulf Lindroth

Den skogsbrand som under sommaren 2018 lade enorma arealer i nordvästra Hälsingland i aska skapade samtidigt unika förutsättningar för många olika forskningsprojekt. Svensk Jakt följde med viltforskaren Fredrik Stenbacka, som studerar älgar – och som överraskades av den extremt höga dödligheten för älgkalv i området.

I nya numret rapporteras det om älgforskning i skogsbrandsområdet i Hälsingland. Foto: Kristoffer Pettersson

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. De svenska partiernas listettor – Heléne Fritzon (S), Tomas Tobé (M), Charlie Weimers (SD), Alice Bah Kuhnke (MP), Emma Wiesner (C), Alice Teodorescu Måwe (KD), Jonas Sjöstedt (V) och Karin Karlsbro (L) – besvarar sex jaktfrågor med bäring på just EU.

Svensk Jakt har ställt sex jaktfrågor till åtta svenska listettor i EU-valet. Foto: Daina Le Lardic/EU

Därutöver bjuder Svensk Jakts juninummer som vanligt på kunskapsbyggande artiklar om vapen, skytte, viltmat, viltvård, jägartips, kåseri.

Om detta – och mycket mer – kan du läsa om i Svensk Jakt nummer 6/2024.

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se. Du kan också läsa e-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan kommer du åt vår e-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat inloggning på Svenskjakt.se? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du i gång.

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet?
Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev