Publicerad 23 juli 2020 - 20:40

Nu kommer Svensk Jakts augustinummer.

Nytt fulladdat nummer av Svensk Jakt

I dagarna landar Svensk Jakt nummer 8 i våra prenumeranters brevlådor runt om i jägar-Sverige.

Gillar du att läsa om råbockar och rådjursjakt kan vi utlova ett fullspäckat nummer. Vi följer med till ett jaktområde där jägarna år efter år skjuter fina råbockar. De två jägare vi tar rygg på använder sig av olika strategier för att komma åt råbockarna.

Just bocktroféer sätter vi fokus på i ”Här sköts medaljbockarna” där flera av jägarna som fällde de största bocktroféerna berättar hur jakten gått till. Corona-smittans påverkan på höstens jakt får vi reda på i Nyheterna där Jägareförbundet ger sina råd inför höstens jakter.

 

Vildsvinsjakt i stället för tv

I Södermanland har vi träffat Kaj och Yvonne Rehnholm som varje år i början av maj sätter sitt tv-abonnemang på sparlåga. I stället jagar de vildsvin, med så pass bra resultat att Kaj skjutit inte mindre än 500 vildsvin de senaste tolv, tretton åren. Svensk Jakts Jan Henricson har hälsat på hos paret.

 

 

Starten på det nya jaktåret innebär också väntan på den stora folkjakten: Älgjakten. Vi har följt med ett jaktlag utanför Ängelholm där jägarna till slut lyckas fälla två älgar. I Svensk Jakt nummer 8 har vi också träffat hundexperten Dennis Andersson som ger sina bästa tips på hur du utbildar din valp till en fullfjädrad vildsvinshund.

Även om det är varmt och skönt just nu, går vi mot bistrare tider med kyla och höstregn. Tillhör du dem som lätt fryser om fötterna kan vi rekommendera att läsa Ulf Lindroths test av eluppvärmda strumpor.

 

Samskjuter hagelpiporna?

Om du inte redan gjort det är slutet av sommaren en bra tid att se över utrustningen. I vår Vapen & Skytte-avdelning berättar Ulf Lindroth hur du kontrollera om hagelpiporna samskjuter.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nummer 8.

 

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan eller längst ner i appens meny kommer du åt vår e-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

 

Bli medlem

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet? Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram