Nynazistiska våldsbejakande organisationen NMR demonstrerade på lördagen utanför Swedish Game Fair vid Tullgarns slott. Foto: Leif Andersson

Nynazister demonstrerade utanför jaktmässa

På andra dagen av Swedish Game Fair i Tullgarn drabbades jaktmässan av en grupp nynazister från Nordiska Motståndsrörelsen som demonstrerade utanför entrén.
– Vi kallade på polis, men enligt polisen hade man ingen möjlighet att gripa eller föra bort personerna som demonstrerade, säger mässgeneralen Torbjörn Larsson.

Det var ett tiotal påfallande unga män som tagit sig till Tullgarn för att demonstrera med Nordiska Motståndsrörelsens flagga och dela ut flygblad.

Flera mässbesökare blev illa berörda av att se högerextremisterna utanför jaktmässans entré medan andra knappast förstod vilka de var.

För mässgeneralen Torbjörn Larsson kom nynazisternas demonstration som en obehaglig överraskning.

– Vi kallade ju på polis och det kom två bilar, men det besked vi fick var att det inte gick att få bort dom. Så det enda vi kunde göra var att skriva en stor skylt som vi satte i entré där vi beklagade vad som hänt, säger Torbjörn Larsson.

Dessutom gick man ut på mässans hemsida och skrev att ”…vi fått oinbjudna, oönskade politiska besökare vid entrén. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt om detta skapat obehag.”

Några timmar senare hade dock nynazisterna försvunnit från platsen.

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev