Svensk Jakts aprilnummer 2020.

Nya Svensk Jakt: Termiskt sikte i duell mot digitalt nattsikte

I dagarna landar ett nytt fulladdat nummer av Sveriges jakttidning i våra prenumeranters brevlådor. Är du intresserad av modern jaktutrustning kommer du att kunna läsa vår duell mellan termiskt och digitalt nattsikte som numera är tillåtna vid vildsvinsjakt. Vi testar också jaktkängor för kvinnor.

Inom jaktens värld blåser förändringens vindar där både Girjas-domen och nya jakttidsförslaget kan innebära stora förändringar för många svenska jägare. Svensk Jakt har besökt jägare i Kiruna och Blekinge skärgård där möjligheterna till jakt kan förändras helt. ”Det finns en orsak till att man bor här och det är jakten, fisket, skoterkörning och stuglivet”, säger Anders Burman som jagar småvilt på området där Girjas sameby nu tilldömts jakt- och fiskerätten.

Ute i Blekinge skärgård säger Jonas Fränne så här om förslaget att helt slopa jakttid på ejder: ”Det vore mycket tråkigt om jag blir den siste i min släkt som får uppleva den fantastiska jakten på ejder.”

 

[cycloneslider id=”153511″]

 

Vi följer också med på spännande rådjursjakt på de viltrika markerna i Vendel i norra Uppland där Sverige gör upp med Norge i Dreverkampen.

En av vårens jaktliga höjdpunkter är bäverjakten – vi hänger på två ivriga bäverjägare i Södermanland.

Allt detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nummer 4 som inom kort landar i din brevlåda.

 

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan eller längst ner i appens meny kommer du åt vår E-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

 

Bli medlem

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet?

Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev