Bengt-Ove Ström överlämnar ordförandeklubban till efterträdaren Magnus Kelldén till höger. Foto: Leif Fjellström

Ny ordförande i Södra Älvsborg

Åtta år som ordförande fick räcka och nu gick det inte längre att övertala Bengt-Ove Ström att fortsätta. Som ny ordförande i Jägareförbundet Södra Älvsborg valde årsstämman istället Magnus Kelldén.

Södra Älvsborgs årsstämma inleddes som vanligt med att ordförande Bengt-Ove Ström gjorde en tillbakablick på året som gått. Han kunde konstatera att det hänt mycket positivt.

Ungdomsverksamheten fortsätter att utvecklas, Råddekommittén har gjort ett bra jobb med restaurering av viltvattnet, byggandet av en grillkåta samt god viltvård.

 

Avböjde omval

Till stämman hade det inkommit fem motioner, vilket var det största antalet under Bengt-Ove Ströms tid som ordförande.

– Mycket glädjande eftersom det är viktigt att medlemmarna gör sina röster hörda i en demokratisk organisation, sa Bengt-Ove Ström.

Därefter var hans insatser som ordförande för länsföreningen över, eftersom han nu hade avböjt omval.

– Jag har övertalats att fortsätta ett par gånger men nu får det räcka. Det behövs friska krafter med nya ögon som kan leda arbetet vidare, förklarade Bengt-Ove Ström.

 

Nyvald ordförande

Till ny ordförande valdes Magnus Kelldén, ordförande i Borås/Dalsjöfors/Viskafors jvk, sedan tidigare även styrelseledamot i länsföreningen.

Den nya styrelsen ser ut som följer: Magnus Kelldén, Mona Landin, Ove Larsson, Andreas Martinsson, Bo-Erik Persson, Ronny Fihn, Björn Larsson, Tryggve Svensson, Lennart Appelqvist, Patrik Nilsson samt nyval av Johan Lindström, Jesper Pohlin, Henrik Lundblad och Dennis Wigemark.

Styrelsen består nu av 14 ordinarie ledamöter.

Valberedningen hade gjort ett gott arbete inför stämman och Karl-Åke Lagerqvist omvaldes självklart till dess ordförande.

Två motioner tillstyrktes av stämman och skickas vidare till Jägareförbundets årsstämma:

• Motion initierad av länsföreningen styrelse angående jakttider på lodjur.

• Motion initierad av Marks jvk om att använda kraftledningsgator för att skapa viltfoder.

En motion initierad av Dalstorps jvk angående senarelagd start för älgjakt tillstyrktes i så motto att den skickas vidare till Jägareförbundet med tillägget att det behövs inledas forskning i ämnet.

Två motioner från Bollebygds jvk angående representation dels i länsföreningens styrelse och dels i valberedningen avslogs.

 

Olika förutsättningar

Jonas Paulsson, ledamot i förbundsstyrelsen, höll ett intressant föredrag om förbundets arbete i EU, vars regelverk inom ett otal områden faktiskt påverkade den svenska jakten på olika sätt. Något som nog gav många en tankeställare ifall det vore så lyckat att stå utanför EU och därmed inte ha någon möjlighet till påverkan av besluten.

Anders Andersson redovisade arbetet i älgförvaltningsgrupperna och hur långt arbetet med ny Älgpolicy löper på. En intressant infallsvinkel var att det egentligen bedrivs älgjakt med skiftande förutsättningar – många enskilda markägare i söder, vargbältet i mellan-Sverige samt stora och inflytelserika skogsbolag i norr.

Linnéa Kjellberg, Länsstyrelsens rovdjursenhet, redovisade resultat från projektet med kameraövervakning för att kvalitetssäkra förekomsten av lodjur.

 

Lennart Appelqvist, flitig skribent i Svensk Jakt, tilldelades Svenska Jägareförbundets förtjänsttecken i silver. Foto: Leif Fjellström

Stämman avslutades med utdelning av utmärkelser.

Bengt-Ove Ström tilldelades Svenska Jägareförbundets förtjänsttecken i guld, Lennart Appelqvist fick Svenska Jägareförbundets förtjänsttecken i silver och Ulla Ternander länsföreningens medalj i guld.

Anders Engström, Redvägs jvk, tilldelas länsföreningens medalj i silver. Råddekommittén tilldelas 1.000 kronor och diplom från Wallenbergska fonden.

Bengt-Ove Ström avtackas som ordförande med en gåva från Svenska Jägareförbundet överlämnad av Jonas Paulsson, samt en gåva i form av en jaktresa från Länsföreningen och Stiftelsen Väla Jaktvårdsgård överlämnad av Magnus Kelldén.

 

Leif Fjellström

Kommunikatör

Södra Älvsborg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev