Ny ordförande för yrkesjägarna

När Sveriges Yrkesjägarförening höll sitt årsmöte valdes Göran Adielsson, Malmö, till ny ordförande efter avgående Poul-Erik Jensen. Adielsson ser som en av sina uppgifter att bredda yrkesjägarutbildningen.

Göran Adielsson är ny ordförande i Sveriges Yrkesjägarförening. Foto: PrivatGöran Adielsson är inte yrkesjägare själv, utan jobbar som överläkare på akutkliniken vid universitetssjukhuset i Malmö. Han har emellertid en gedigen erfarenhet av jakt.
– Jag har jagat över hela landet och har på så sätt kommit i kontakt med många yrkesjägare, och fått stor respekt för deras kompetens och seriösa attityd till arbetet. Att bli ordförande i deras förening är hedersamt och jag ser fram mot att få engagera mig, säger Göran Adielsson.
Han menar att det är viktigt att dra nytta av yrkesjägarnas kompetens, som inte bara handlar om praktisk jakt utan också om förvaltning av viltstammar i ett bredare perspektiv.
– Vi vill försöka bredda yrkesjägarnas utbildning så att de på ett naturligt sätt kan involveras i alla sammanhang som handlar om jakt och viltförvaltning. Det kan exempelvis vara på länsstyrelser, på Naturvårdsverket och i statliga utredningar, för att ta några exempel, säger Göran Adielsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev