Kartan motsvarar det område i Västmanland och södra Dalarna som betecknas som smittat område. Ett utbrott i Stockholm skulle få mycket stor samhällspåverkan. Karta: Jordbruksverket

Ny karta visar omfattningen av restriktionszon

Hur länge området kring Fagersta kommer att lyda under restriktioner är det ingen som vet – men troligen handlar det om år. 

För många kan det vara svårt att förstå omfattningen av området. Därför bad Svensk Jakt Jordbruksverket om hjälp med en ny karta.

Den afrikanska svinpesten slog ned som en bomb i Sverige. Inte bara det faktum att smittan kommit, utan även den geografiska platsen.

För den lokale jägaren är området på de nära 100.000 hektaren känt. Kanske kan även de flesta jägare relatera till storleken av området som omgärdas av de hårda restriktionerna – som om de bryts kan leda till böter eller fängelse, enligt Jordbruksverket. 

Stor samhällspåverkan

För att göra det än tydligare hur stort område som är drabbat – där varken jakt, svampplockning och andra friluftsaktiviteter får bedrivas – har Svensk Jakt bett Jordbruksverket om en ytterligare karta.

Denna visar restriktionsområdet, men är som exempel för att visa omfattningen placerad över Stockholm.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev