Publicerad 21 december 2021 - 16:51

Dag Lidén blir ny generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet. Foto: Magnus Rydholm

Ny generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet

Översten och chefen för arméstaben Dag Lidén blir ny generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet. Han tillträder sitt nya arbete till sommaren.

Efter att tidigare generalsekreteraren Bo Sköld snabbt och oväntat lämnade sitt uppdrag dagarna innan Svenska Jägareförbundets stämma i juni, har arbetet med att hitta hans efterträdare pågått.

I den processen har förbundet tagit hjälp av ett rekryteringsföretag med chefsrekryteringar som specialitet, och förbundsordförande Peter Eriksson är nöjd.

 

Flera kandidater

– Vi har intervjuat fyra olika kandidater, som alla hade goda förutsättningar för att klara av arbetet som generalsekreterare. Men vi valde Dag Lidén, eftersom han hade många av de kvalifikationer vi sökte efter. Förbundsstyrelsen är mycket glada över att få in en erfaren chef och ledare, säger Peter Eriksson på Jägareförbundets hemsida.

Jägareförbundets nye generalsekreterare Dag Lidén är 60 år. Han bor i Stockholm, men kommer från Lycksele i Västerbotten. Han har jagat hela sitt liv, är överste och arbetar nu som stabschef för armén och chef över arméstaben.

 

Många utmaningar

– Jag kände direkt att detta var något jag ville. Det kändes i hjärtat. Så, jag ser verkligen fram emot uppdraget. Naturligtvis har jag förstått att det finns många utmaningar. Men jag räds inte utmaningar. Det inspirerar och ger mig energi. Förstår också att det i organisationen finns drivkraft och ett gediget engagemang, vilket är bra komponenter i alla organisationer, säger Dag Lidén på jagareforbundet.se.

Dag Lidén tillträder sin nya tjänst 1 juni. Fram till dess fortsätter Åke Granström som tillförordnad generalsekreterare.

– Jag kommer så tidigt som möjligt – helst direkt – innan jag fastnar i sakfrågor, börja med att resa runt i landet och träffa människor. Både personal och förtroendevalda. Främst för att höra deras verklighet, vilka är deras angelägna frågor. Kort sagt lära känna människorna och öppna en dialog, säger Dag Lidén.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram